سکه و شمش گلدن آرت ( خانی )
سکه و شمش گلدن آرت ( خانی )
مدیریت: حسین خانی
تلگرام
آپارات
یوتیوب
اینستاگرام
سکه و شمش گلدن ارت
با پیش از دو دهه سابقه درخشان
در این صنعت پر رونق و زیبا
در خدمت همشهریان و هموطنان عزیزمی باشد.

تمام روزهای تعطیل و تعطیلات تقویمی
سکه و شمش گلدن ارت تعطیل می باشد



شماره تماس:
02632570013
02632570014
شماره همراه:
شهر:
کرج
منطقه شهرداری:
منطقه 1
آدرس:
کرج، آزادگان، برج میلاد، طبقه همکف، بورس طلا و جواهر، پلاک 2
وب سایت رسمی:

بورس سکه گلدن آرت

سکه بهار ازادی

سکّهٔ بهار آزادی، سکه طلا و مسکوک طلای قانونی در جمهوری اسلامی ایران است. از سال 1358 خورشیدی، به مناسبت و یادبود پیروزی انقلاب 1357 ایران، انواع سکه‌های بهار آزادی در قطع‌های مختلف ضرب شده‌است. عیار طلای این سکه‌ها (اعم از طرح قدیم و جدید) 900 در 1000 است. معمولاً در هر سال ضرابخانهٔ بانک مرکزی ایران، سکه‌ها را ضرب کرده و از طریق بانک‌های عامل یا صرافی‌های مجاز به بازار عرضه می‌کند. این سکه‌ها به صورت خرد یا عمده و به قیمت روز خرید و فروش می‌شوند.


Golden Art

پیشینهٔ ضرب سکه طلا در ایران به زمان حکومت داریوش اول، پادشاه هخامنشی (در سال‌های 521 الی 486 پیش از میلاد) بر می‌گردد. با ارزش‌ترین این سکه‌ها که دریک نام داشته وزنی معادل 8/41 گرم از جنس طلا داشته‌است. سکه دیگر سیگل با وزن 5/6 گرم نقره بود و ارزشی معادل یک گوسفند را داشت و نرخ تبدیل آن برابر با 20 سکه نقره سیگل در برابر یک سکه طلا دریک بود. ضرب سکه‌های طلا در ایران با نام‌های گوناگون در ادوار مختلف ادامه داشته‌است. تنها عیار سکه‌های طلا پیش از ماشینی شدن در زمان ناصرالدین شاه، تقریباً ثابت و نزدیک به طلای خالص بوده اما واحد پول، طراحی و وزن آنها به تشخیص حکومت وقت تغییر کرده‌است.

همگام با ورود ماشین ضرب سکه و استانداردسازی اندازه و وزن سکه‌های رسمی در سال 1293 هـ ق، نخستین سکه‌های طلا با عیار 900 در هزار و با واحد تومان ضرب و وارد چرخه پولی ایران شد.[1]


ضرب سکه‌های طلای ایران با استاندارد امروزی (از نظر قطر دایره و وزن سکه) در دورهٔ پهلوی اول و از سال 1310 خورشیدی آغاز شد. این سکه‌ها در دورهٔ پهلوی به نام سکهٔ پهلوی نامیده می‌شد که بعد از انقلاب 1357 ایران سکهٔ بهار آزادی با همان وزن و عیار اما با طراحی متفاوت جایگزین آن گردید.[2]


انواع سکه بهار آزادی

از نظر طراحی: سکه‌ها در دو نوع «طرح قدیم» (1358 تا 1370) و «طرح جدید (امامی)» (1370 تاکنون) هستند.[3]

از نظر قطع: سکه‌ها در انواع «ربع»، «نیم»، «یک» یا «تمام»، «دو و نیم»، و «پنج» بهار آزادی موجود هستند.[4]

سکه پنج بهار آزادی تنها در سال 1358 و به مناسبت اولین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ضرب گردید و تاکنون دیگر ضرب نشده‌است.[5]

سکه دو و نیم بهار آزادی در سال‌های 1358 (به مناسبت اولین سالگرد انقلاب اسلامی)، 1378 (صدمین سالگرد زادروز روح‌الله خمینی) و 1387 ضرب گردیده که مورد سوم از نظر تعداد نایاب است.[6][7]

از سال 1389 قطع جدیدی از سکه بهار آزادی با عنوان «سکه گرمی» به بازار عرضه شده که وزن آن نصف سکه ربع بهار آزادی است.[8]



تاریخچه

پس از انقلاب 1357 ایران، به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی[9] و با تأیید و دستور نخست‌وزیر دولت موقت، به مناسبت و یادبود نخستین بهار پیروزی انقلاب 1357 در ایران، اجازه ضرب انواع مسکوک طلا بنام «بهار آزادی» صادر شد. از آن زمان تاکنون، سکه‌های بهار آزادی با دو طرح مختلف ضرب شده‌اند:[10][11]



فراوان‌ترین سکه طلا در ایران

معمولاً در هر سال، انواع مسکوک بهار آزادی بر اساس مجوزی که بانک مرکزی دارد، در ضرابخانه این بانک تولید می‌شود. طبق آمار اعلام‌شده از سال 1386، تاکنون 40 میلیون قطعه سکه بهار آزادی در طول دهه‌های اخیر در کشور ضرب شده‌است.[20] با توجه به سیاست‌های بانک مرکزی، تاریخ ضرب سکه از سال 1386 ثابت بوده و با توجه به سال ضرب تغییر نمی‌کند، سکه امامی با این تاریخِ ضرب، «فراوان‌ترین سکه طلای مدرن» در ایران قلمداد می‌گردد. از عمده دلایل انجام این کار، جلوگیری از تغییر قیمت سکه با توجه به تاریخ ضرب عنوان شده‌است، [21][22]؛ مسئله ای که با وجود اتخاذ این سیاست، همچنان وجود دارد.




سکه طلا چیست؟

سکه قطعه‌ای فلزی و دایره‌ای و تخت است که جنس آن از طلا است. این سکه‌ها وزن، عیار و جنس مشخصی دارند. هرکدام از این سکه‌ها در طرف خود دارای اشکال رسمی و خاصی هستند.

 سکه‌های طلای تولید شده در ایران، توسط ضراب‌خانه بانک ملی ایران ضرب شده و معمولاً به شکل بسته‌های صدتایی و به‌منظور توزیع بین مردم، در اختیار صرافی‌ها و بانک‌های مجاز قرار می‌گیرند.


انواع سکه‌های طلای تولیدی در ایران شامل انواع زیر هستند:

سکه بهار آزادی (طرح قدیم)

سکه تمام بهار آزادی

نیم سکه بهار آزادی

ربع سکه بهار آزادی

سکه امامی (طرح جدید)

سکه گرمی

سکه پارسیان


انواع سکه طلا از نظر سال ضرب

سکه‌ها از نظر سال ضرب به دو دسته تقسیم می‌شوند که به شرح کوتاهی از آن‌ها می‌پردازیم. البته باید توجه داشته باشید این دو سکه از نظر وزن و عیار با هم تفاوتی ندارند. عیار هر دو 900 در 100 است و وزن آن‌ها 8٫13598 گرم ضرب شده است.


سکه طرح جدید

به این سکه‌ها، سکه امامی نیز گفته می‌شود و از سال 1386 تا کنون در بازار کشور عرضه می‌شوند. سکه‌های طرح جدید دارای تصویر بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در یک سمت و تصویر بارگاه امام رضا در طرف دیگر هستند. این نوع سکه قیمت بالاتری نسبت به سکه‌های طرح قدیم دارد.

البته سکه‌های طرح قدیم و جدید از نظر وزن و عیار هیچ تفاوتی با هم ندارند؛ اما به دلیل تقاضای متفاوت با قیمت‌های کاملاً متفاوتی عرضه می‌شوند. دقت داشته باشید که بر روی همهٔ سکه‌های طرح جدید، به‌جای سال ضرب واقعی آنها سال ضرب اولین دورهٔ ضرب این سکه‌ها یعنی 1386 درج می‌شود. قیمت سایر انواع سکه‌های بهارآزادی شامل نیم‌سکه، ربع‌سکه و سکه‌های گرمی تابع قیمت این سکه است.


شمش طلا چیست؟؟؟

معرفی کامل انواع شمش طلا  شمش طلا یکی از دارایی هایی است که محبوبیت زیادی در ایران و جهان برای خرید و سرمایه گذاری دارد وزن طلای خالص که در شمش ها به کار می رود ان را به یکی از گرانبها ترین دارایی ها طلا در سطح دنیا تبدیل کرده است.

برای اینکه به طور کامل بدانید شمش طلا  چیست همراه ما در این نوشته باشید.


شمش طلا چیست؟

شمش طلا قطعه‌ای مکعبی ساخته شده از طلایی با عیار بالا است که به‌عنوان یکی از شکل‌ های محبوب طلا در بازار وجود دارد. . شمش‌ها را معمولا از طلای خام تولید می‌کنند و عیار آن بین 995 تا 999.99 است. نکته مهم در خصوص شمش‌های طلا این است که از یک استاندارد واحد برای تولید این آن‌ها در سراسر دنیا استفاده می‌شود. در کشور ما نیز تولیدکنندگان شمش به تعداد محدودی فعالیت می‌کنند و تمام آن‌ها زیر نظر بانک مرکزی کار تولید انواع شمش‌های طلا را انجام می‌دهند.

شمش طلا برای سرمایه گذاری و نگهداری ثروت، بسیار پرطرفدار است و قیمت آن معمولاً با توجه به میزان آلیاژ طلا موجود در شمش، بازار خرید و فروش و عوامل دیگر به صورت روزانه تغییر می‌کند.


وزن شمش طلا چه قدر است؟

واقعیت این است که هر کشوری از استاندارد خاصی برای تولید شمش طلا استفاده می‌کند. همچنین شرکت‌های  فعال در این زمینه نیز نقش مهمی در تعیین ابعاد و وزن شمش‌ها دارند. تعدادی از کشورها در دنیا نیز هستند که به دلیل وجود معادن طلای بسیار غنی در کشور خود، اقدام به صادرات شمش‌های طلا به کشورهای دیگر می‌کنند.

اکثر شمش‌های صادراتی در کشورها با وزن 12 کیلوگرمی تولید می‌شوند. اما سایر شمش‌هایی که در بازار مصرف داخلی عرضه می‌شوند، از وزن‌های متفاوتی برخوردار هستند. این شمش‌ها در وزن‌های یک گرمی تا یک کیلوگرمی در بازار عرضه می‌شوند و افراد برای سرمایه‌گذاری اقدام به خرید آن‌ها با توجه به بودجه خود می‌کنند. ابعاد شمش طلا نیز به وزن و شرکت سازنده آن بستگی دارد.

طبیعی است که که خرید شمش‌های طلا با وزن بالا نیاز به سرمایه بالایی دارد و این موضوعی نیست که بسیاری از مردم از پس آن بر بیایند. در نتیجه شمش‌های گرمی با وزن کمتر روانه بازار شده است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بزرگ‌ترین شمش در دنیا نیز با وزن 250 کیلوگرم طلای خالص تولید شده است.



کمترین وزن شمش طلا

کمترین وزن شمش طلا به دلیل قوانین مختلف در هر کشور ممکن است متفاوت باشد. در بیشتر کشورهایی که از شمش طلا استفاده می‌کنند، وزن کمترین شمش طلا برای فروش به عموم مردم ممکن است بین 2 گرم تا 5 گرم یا بیشتر باشد.

در ایران، به دلیل قوانین جدید در بورس اوراق بهادار تهران، کمترین وزن شمش طلا برای خرید و فروش، 5 گرم است. از آنجایی که هدف از خرید شمش طلا برای سرمایه‌گذاری و نگهداری ثروت است، برخی از سرمایه‌گذاران از وزن‌های بیشتر شمش برای خرید استفاده می‌کنند تا کاستی هزینه‌های احتمالی برای نگهداری و حفظ آن‌ها را کاهش دهند.


عیار شمش طلا چه قدر است؟

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، شمش‌های طلا از عیار بسیار بالایی برخوردار هستند و معمولا هیچ یک از مصنوعات طلا چنین خلوصی را ندارند. خلوص بالای شمش به حدی است که سطح آن نسبتا نرم است و وقتی انگشت خود را روی آن می‌گذارید، کاملا جای اثر انگشت شما روی آن باقی می‌ماند. اما نباید فراموش کنید که چیزی به نام طلای 100 درصد خالص در دنیا وجود ندارد. ساختار مولکولی این فلز به‌گونه‌ای است که برای پایداری نیاز به وجود عناصر دیگر در کنار طلا دارد تا بتواند از فروپاشی جلوگیری کند.


آیا شمش طلا همان طلای آب شده است؟

اجازه دهید که همین ابتدا خیال شما را راحت کنیم. طلای آب شده و شمش‌های طلا تفاوت‌های بسیار زیادی با هم دارند و به هیچ عنوان نباید این دو را با هم اشتباه بگیرید. در این قسمت به چند مورد از تفاوت‌های مهم این دو مصنوعات طلا می‌پردازیم:

شمش‌های طلا معمولا عیار 24 دارند. این در حالی است که طلای آب شده معمولا از عیار 18 برخوردار است.

تولید شمش طلا از استانداردهای خاصی پیروی می‌کند و زیر نظر بانک مرکزی است ولی هیچ نظارت و استانداردی برای طلای آب شده وجود ندارد. بنابراین ابعاد و وزن طلای آب شده از قاعده خاصی پیروی نمی‌کند.

طلای آب شده صرفا در ایران خرید و فروش می‌شود اما شمش‌های طلا در تمام دنیا ارزشمند هستند.

تشخیص اعتبار و اصالت شمش‌های طلا راحت‌تر امکان‌پذیر است اما فقط افراد حرفه‌ای و خبره هستند که می‌توانند اصالت طلای آب شده را تشخیص دهند.

توصیه کارشناسان حوزه طلا این است که چنانچه قصد خرید طلای آب شده را دارید، این کار را صرفا از طریق افراد معتمد خود انجام دهید و ترجیحا از افراد حرفه‌ای در این کار کمک بگیرید تا کالای تقلبی به شما فروخته نشود.


کلام پایانی

در پایان لازم است به یک نکته مهم دیگر اشاره کنیم. انتخاب بین شمش طلا و سکه بهار آزادی یکی از چالش‌هایی است که بسیاری از سرمایه‌گذاران این بازار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. واقعیت این است که سکه در وزن و قیمت مشخص و ثابتی در بازار عرضه می‌شود ولی شمش‌های طلا با وزن‌های متفاوتی در بازار وجود دارند. این مسئله شاید دست شما را در خرید شمش بازتر بگذارد. همچنین سکه در مقایسه با شمش در معرض نوسانات بیشتری قرار دارد و تصمیم‌گیری‌های سیاسی تأثیر زیادی روی آن‌ها دارد. اما روی‌هم‌رفته سرمایه‌گذاری روی هر کدام از این دارایی‌ها، فواید خاص خود را دارد.

برای خرید شمش طلا باید توجه داشته باشید که صرفا از مراکز خرید معتبر استفاده کنید و برای نگهداری دارایی خود نیز از جای مطمئنی مانند صندوق امانات بانک‌ها استفاده کنید. به‌خاطر داشته باشید که در روزگاری که نوسانات اقتصادی دارایی نقد شما تهدید می‌کند، تبدیل آن‌ها به طلا راهی مطمئن برای در امان ماندن از تهدید‌ها است.


کوچکترین شمش طلا چند گرم است؟

کوچکترین شمش طلا بسته به کشور ساخت می‌تواند وزن متفاوتی داشته باشد. کوچکترین شمش طلا در ایران 5 گرم است.

 

شمش طلا چند عیار است؟

عیار شمش طلا در ایران معمولاً 995 در هزار است؛ اما عیار‌های دیگر هم در بازار ایران موجود هستند.

 

آیا شمش طلا اجرت دارد؟

برای خالص کردن طلای استفاده شده در شمش معمولا هزینه‌ای دریافت می‌شود؛ اما برای معاملات شمش طلا به‌طور کلی اجرتی دریافت نمی‌گردد.

https://instagram.com/goldenartkaraj




https://www.khabarfoori.com/fa/tiny/news-3070119